Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Από 1.1.17 σε όλη τη χώρα

2016 12 09 koinoniko eisodima

Την εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) σε όλη την Ελλάδα, επικυρώνει διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο Σχέδιο νόμου για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Συνοχή, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Το ΚΕΑ επεκτείνεται και από την πιλοτική εφαρμογή που είχε έως τώρα, σε μόλις 30 δήμους, επεκτείνεται σε όλους τους δήμους της χώρας.

Στη σχετική διάταξη διευκρινίζεται ότι εντάσσονται σε αυτό και τα ενήλικα τέκνα έως 25 ετών, που φοιτούν σε πανεπιστημιακές σχολές ή σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης. Επίσης, προβλέπονται ποινικές κυρώσεις σε όσους δηλώσουν ψευδή στοιχεία για να ενταχθούν στο ΚΕΑ ή ακόμα χειρότερα αποκρύψουν αληθινά στοιχεία, κατά την υποβολή της απαραίτητης αίτησης για να ενταχθούν στο εν λόγω πρόγραμμα.

Η βάση του νομοσχεδίου, πάντως, είναι η σύσταση του Εθνικού Μηχανισμού για τον καλύτερο συντονισμό, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών κοινωνικής ένταξης και συνοχής. Επίσης, θα λειτουργήσει και Ενιαίο Γεωπληροφοριακό Σύστημα, στο οποίο θα παρέχεται η δυνατότητα καταχώρησης όλων των δεδομένων που θα δημιουργούνται και θα αφορούν τις πολιτικές κοινωνικής ένταξης, προστασίας και συνοχής. Παράλληλα, δημιουργείται στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τον τίτλο e-pronoia, πληροφοριακό σύστημα, που στόχο έχει να βελτιώσει την πρόσβαση των πολιτών στις προνοιακές υπηρεσίες. Παράλληλα, συστήνονται στη Γενική Διεύθυνση Πρόνοιας δύο νέες διευθύνσεις και έξι τμήματα. Το νομοσχέδιο δίνει το δικαίωμα να συνάπτονται ατομικές συμβάσεις μίσθωσης έργου, με εμπειρογνώμονες και ειδικούς επιστημονικούς συνεργάτες.

Πηγή : dikaiologitika.gr

2017 03 17 koinonikos tourismos

Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)  οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού...


Γενικά    Read more...

2017 03 20 koinofelis ergasia

Στη τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την ανάρτηση των οριστικών πινάκων για τις 24.451 θέσεις κοινωφελούς εργασίας πλήρους απασχόλησης στους 274 δήμους της χώρας.


Για άνεργους    Read more...

2017 03 07 kea

Αλλαγή έχει επέλθει στον ορισμό της μονογονεϊκότητας για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου  Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Για άνεργους    Read more...

2017 03 06 ypoxreotika pos

Το περιεχόμενο Κοινής Υπουργικής Απόφασης - που αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των ημερών - με τη λίστα των επαγγελμάτων που θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά μηχανήματα POS και να αποδέχονται συναλλαγές με πλαστικό χρήμα από τους πελάτες τους δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής».


Γενικά    Read more...

Επικοινωνούμε εμείς μαζί σας για προγράμματα που ίσως σας ενδιαφέρουν

Υποχρεωτικό!
Ελέγξτε την ορθότητα του email
Ελέγξτε την ορθότητα του τηλεφώνου
Υποχρεωτικό!
Invalid Input