Μπαίνουν όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς - Αναλυτικά ο σχεδιασμός

2016 09 28 paidikoi stathmoi

Την ερχόμενη εβδομάδα θα κλείσει οριστικά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο αριθμός των παιδιών που θα γίνουν δεκτά στου παιδικούς σταθμούς. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μετά και τη σημερινή δέσμευση του πρωθυπουργού, πρόκειται να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των επιλαχόντων που, όπως αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, φτάνουν τις 13 έως 15.000.

Κι αυτό γιατί:

-Ήδη υπάρχουν περίπου 8 έως 10.000 αδιάθετα voucher από την α΄ κατανομή του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»

-Το κόστος των επιπλέον περίπου 5.000 παιδιών που έχουν κάνει αιτήσεις υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα 8 έως 10 εκατ. ευρώ, τα οποία θα καλυφθούν από τα χρήματα των τηλεοπτικών αδειών.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι φέτος ο αριθμός των παιδιών που θα ενταχθούν στους παιδικούς σταθμούς θα αποτελέσει ρεκόρ, καθώς θα προσεγγίσει τις 90.000 (84.800 από την πρώτη κατανομή και περί τις 5.000 στη β΄).

Γιατί ήταν λιγότερες οι αιτήσεις

Όσον αφορά το ερώτημα, τι απέγιναν οι υπόλοιπες 11 έως 13.000 οικογένειες (από τα 36.769 παιδιά που έμειναν εκτός παιδικών σταθμών στην α΄ κατανομή) που δεν έκαναν αίτηση για τη β΄ κατανομή, η εξήγηση που δίνουν οι γνωρίζοντες είναι:

-Δεν βρήκαν θέση στην περιοχή τους

-Βρήκαν θέση με χαμηλού ύψους τροφεία σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

-Βρήκαν θέση με χαμηλού ύψους τροφεία σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Η δέσμευση

Την δέσμευση που είχε αναλάβει στη Θεσσαλονίκη ότι 15.000 περισσότερα παιδιά θα πάνε στους παιδικούς σταθμούς επανέλαβε σήμερα κατά την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Τα 255 εκατ. από τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών θα πάνε σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Ήδη 15.000 περισσότερα παιδιά, αριθμός ρεκόρ, θα πάνε στους παιδικούς σταθμούς», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε: «Παράλληλα θα προχωρήσουν σε στήριξη νοσοκομείων με 4.000 επιπλέον νοσηλευτές».

Πηγή : aftodioikisi.gr

2017 03 17 koinonikos tourismos

Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)  οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού...


Γενικά    Read more...

2017 03 20 koinofelis ergasia

Στη τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την ανάρτηση των οριστικών πινάκων για τις 24.451 θέσεις κοινωφελούς εργασίας πλήρους απασχόλησης στους 274 δήμους της χώρας.


Για άνεργους    Read more...

2017 03 07 kea

Αλλαγή έχει επέλθει στον ορισμό της μονογονεϊκότητας για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου  Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Για άνεργους    Read more...

2017 03 06 ypoxreotika pos

Το περιεχόμενο Κοινής Υπουργικής Απόφασης - που αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των ημερών - με τη λίστα των επαγγελμάτων που θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά μηχανήματα POS και να αποδέχονται συναλλαγές με πλαστικό χρήμα από τους πελάτες τους δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής».


Γενικά    Read more...

Επικοινωνούμε εμείς μαζί σας για προγράμματα που ίσως σας ενδιαφέρουν

Υποχρεωτικό!
Ελέγξτε την ορθότητα του email
Ελέγξτε την ορθότητα του τηλεφώνου
Υποχρεωτικό!
Invalid Input