Προς ολιγοήμερη παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

2016 6 27 forologikes diloseis paratasiΜέχρι τις 15 Ιουλίου ορίστηκε η παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών.

Η εξέλιξη αυτή είναι μονόδρομος καθώς μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 4.120.000 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο περίπου 6.000.000 και έιχαν απομείνει τέσσερις ημέρες μέχρι να εκπνεύσει η αρχική προθεσμία.

Πάντως, η παράταση αφορά μόνον στην υποβολή της δήλωσης και όχι στην πληρωμή του φόρου. Από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζεται πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή στην ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης που θα γίνει στις 29 Ιουλίου 2016.

Σημειώνεται πως οι λογιστές και οι φοροτέχνες μέσω των ενώσεων τους έχουν ζητήσει οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων να παραταθούν έως τις 29 Ιουλίου 2016, όπως έγινε και πέρυσι.

Σημειώνεται πως από τα ως τώρα στοιχεία της εφετινής εκκαθάρισης προκύπτει ότι 1.367.019 πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετο φόρο κατά μέσον όρο 1.153 ευρώ, ενώ αντίθετα 706.817 φορολογούμενοι θα έχουν επιστροφή φόρου 270 ευρώ. Για 1.930.031 φορολογουμένους το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι μηδενικό (αφορά κυρίως μισθωτούς και συνταξιούχους) καθώς μέσα στο προηγούμενο έτος ο φόρος που παρακρατήθηκε ταυτίστηκε με τον φόρο που αναλογεί στα εισοδήματά τους.

Στο υπουργείο Οικονομικών θέλουν να ολοκληρωθεί τάχιστα η εκκαθάριση των εφετινών φορολογικών δηλώσεων ώστε να ξεκινήσει εντός του Ιουλίου η επεξεργασία των δηλώσεων Ε9 για τον καθορισμό του νέου ΕΝΦΙΑ. Στόχος είναι να πληρωθεί η πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ εντός Σεπτεμβρίου και η τελευταία ως τα τέλη Δεκεμβρίου.

Πηγή : cnn.gr

2017 03 17 koinonikos tourismos

Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)  οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού...


Γενικά    Read more...

2017 03 20 koinofelis ergasia

Στη τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την ανάρτηση των οριστικών πινάκων για τις 24.451 θέσεις κοινωφελούς εργασίας πλήρους απασχόλησης στους 274 δήμους της χώρας.


Για άνεργους    Read more...

2017 03 07 kea

Αλλαγή έχει επέλθει στον ορισμό της μονογονεϊκότητας για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου  Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Για άνεργους    Read more...

2017 03 06 ypoxreotika pos

Το περιεχόμενο Κοινής Υπουργικής Απόφασης - που αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των ημερών - με τη λίστα των επαγγελμάτων που θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά μηχανήματα POS και να αποδέχονται συναλλαγές με πλαστικό χρήμα από τους πελάτες τους δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής».


Γενικά    Read more...

Επικοινωνούμε εμείς μαζί σας για προγράμματα που ίσως σας ενδιαφέρουν


Υποχρεωτικό!

Ελέγξτε την ορθότητα του email

Ελέγξτε την ορθότητα του τηλεφώνου

Υποχρεωτικό!

Invalid Input