Σε 30 δήμους από τον Ιούλιο το Εισόδημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

2016 06 01 30 dimous koinonikis allileggiis

Αρχίζει από την 1 Ιουλίου η δεύτερη πιλοτική εφαρμογή του “ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος” που στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ βαφτίστηκε Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσε η αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου η οποία ενέκρινε του 30 δήμους στις 13 περιφέρειες απ΄ όπου θα ξεκινήσει η εφαρμογή και θα επεκταθεί στο σύνολο της χώρας από την 1 Ιανουαρίου 2017.

Τα κριτήρια επιλογής των δήμων είναι συνδυασμός πληθυσμιακών, των δεικτών φτώχειας και των ποσοστών ανεργίας. Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα περιλαμβάνει παροχές σε είδος, χρήμα και υπηρεσίες καθώς και μέτρα ένταξης στην εργασιακή και κοινωνική ζωή.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, το κόστος του προγράμματος εκτιμάται σε 68 εκατ. Ευρώ και θα καλυφθεί από το υπό σύσταση «Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης», που θα έχει προίκα 700 εκατ. ευρώ.

Το επίδομα για κάθε μεμονωμένο ενήλικα θα ανέρχεται σε 200 ευρώ τον μήνα, εφόσον δεν υπάρχει άλλη πηγή εσόδων.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει κάποιο άλλο εισόδημα, το κράτος θα συμπληρώνει το ποσό μέχρι τα 200 ευρώ. Για κάθε επιπλέον ενήλικα σε ένα νοικοκυριό θα καταβάλλονται επιπλέον 100 ευρώ, ενώ για κάθε ανήλικο μέλος θα καταβάλλονται επιπλέον 50 ευρώ. Έτσι, μια τετραμελής οικογένεια θα μπορεί να λάβει οικονομική ενίσχυση έως 400 ευρώ τον μήνα.

Το επίδομα θα δοθεί σε περίπου 40.000 οικογένειες και κατά προσέγγιση σε περίπου 87.000 άτομα.

 

Οι 30 δήμοι που έχουν επιλεγεί είναι:

Νέας Ιωνίας
Ασπροπύργου
Ελευσίνας,
Φυλής
Αγίων Αναργύρων (Καματερό)
Αιγάλεω
Κερατσινίου-Δραπετσώνα
Νίκαιας – Ρέντη
Περάματος
Λαμίας
Βέροιας
Παύλου Μελά (Θεσσαλονίκη)
Κιλκίς
Κατερίνης
Ρεθύμνου
Γόρτυνος
Ορεστιάδας
Καβάλας
Άρτας
Ζακύνθου
Λέσβου
Καλαμάτας
Σκιώνης
Καλύμνου
Λέρου
Τρικκαίων
Ελασσόνας
Πύργου
Αιγιαλείας και
Καστοριάς

 

Πηγή: e-dimosio.gr

2017 03 17 koinonikos tourismos

Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)  οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού...


Γενικά    Read more...

2017 03 20 koinofelis ergasia

Στη τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την ανάρτηση των οριστικών πινάκων για τις 24.451 θέσεις κοινωφελούς εργασίας πλήρους απασχόλησης στους 274 δήμους της χώρας.


Για άνεργους    Read more...

2017 03 07 kea

Αλλαγή έχει επέλθει στον ορισμό της μονογονεϊκότητας για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου  Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Για άνεργους    Read more...

2017 03 06 ypoxreotika pos

Το περιεχόμενο Κοινής Υπουργικής Απόφασης - που αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των ημερών - με τη λίστα των επαγγελμάτων που θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά μηχανήματα POS και να αποδέχονται συναλλαγές με πλαστικό χρήμα από τους πελάτες τους δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής».


Γενικά    Read more...

Επικοινωνούμε εμείς μαζί σας για προγράμματα που ίσως σας ενδιαφέρουν

Υποχρεωτικό!
Ελέγξτε την ορθότητα του email
Ελέγξτε την ορθότητα του τηλεφώνου
Υποχρεωτικό!
Invalid Input