Τα νέα πακέτα ΕΣΠΑ που θα «τρέξουν» φέτος

2016 03 22 paketa espa

Προγράμματα με προϋπολογισμό που «σπάει» το φράγμα του 1 δισ. ευρώ και αφορούν στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, των υποδομών, στην κάλυψη σημαντικών κοινωνικών αναγκών, στην καταπολέμηση της ανεργίας κ.ά. έχει στα «σκαριά» το υπουργείο Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ (2014-2020).

Οι προκηρύξεις τους έχουν δρομολογηθεί για το 2016, παίρνοντας «σκυτάλη» από τις τέσσερις δράσεις για την επιχειρηματικότητα (σ.σ. ενίσχυση μικρών, νεοφυών και τουριστικών επιχειρήσεων και άνεργων πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) που έχουν ήδη δει «το φως της δημοσιότητας».

Clusters και meta-clusters

Πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης αναφέρουν πως σύντομα θα προκηρυχθεί δράση για την ανάπτυξη clusters διεθνούς εμβέλειας (στηρίζοντας θεματικά ομοειδείς και γεωγραφικά γειτνιασμένους παραγωγικούς και καινοτομικούς φορείς) και meta-clusters (στηρίζοντας διατομεακές συνεργασίες δύο ή περισσοτέρων clusters).

Στόχος αυτής, είναι η δημιουργία εγχώριων αλυσίδων προστιθέμενης αξίας στους στρατηγικούς τομείς της χώρας: αγροδιατροφή – βιομηχανία τροφίμων, ενέργεια, εφοδιαστική αλυσίδα, πολιτιστικές – δημιουργικές βιομηχανίες, περιβάλλον, τουρισμός, τεχνολογίες πληροφορικής & επικοινωνιών (ΤΠΕ), υλικά – κατασκευές και υγεία.

Πηγή: e-dimosio.gr

2017 03 17 koinonikos tourismos

Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)  οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού...


Γενικά    Read more...

2017 03 20 koinofelis ergasia

Στη τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την ανάρτηση των οριστικών πινάκων για τις 24.451 θέσεις κοινωφελούς εργασίας πλήρους απασχόλησης στους 274 δήμους της χώρας.


Για άνεργους    Read more...

2017 03 07 kea

Αλλαγή έχει επέλθει στον ορισμό της μονογονεϊκότητας για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου  Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Για άνεργους    Read more...

2017 03 06 ypoxreotika pos

Το περιεχόμενο Κοινής Υπουργικής Απόφασης - που αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των ημερών - με τη λίστα των επαγγελμάτων που θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά μηχανήματα POS και να αποδέχονται συναλλαγές με πλαστικό χρήμα από τους πελάτες τους δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής».


Γενικά    Read more...

Επικοινωνούμε εμείς μαζί σας για προγράμματα που ίσως σας ενδιαφέρουν

Υποχρεωτικό!
Ελέγξτε την ορθότητα του email
Ελέγξτε την ορθότητα του τηλεφώνου
Υποχρεωτικό!
Invalid Input