Αλλάζουν τα δεδομένα για όλους τους ανέργους του ΟΑΕΔ

2016 06 17 oaedΔικαίωμα σε ανέργους, που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν έως 70 ημερομίσθια κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο να βεβαιώνουν συνεχή χρόνο ανεργίας στον ΟΑΕΔ, παρέχει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας «Μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, κέντρα εμπειρογνωμοσύνης σπάνιων και πολύπλοκων νοσημάτων και άλλες διατάξεις».

Επισημαίνεται ότι από τον παραπάνω χρόνο εργασίας αφαιρείται κάθε χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι άνεργοι δεν ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Οργανισμού. Επίσης, στην ίδια τροπολογία δίνεται η δυνατότητα να έχουν δικαίωμα ένταξης σε ειδικά προγράμματα απασχόλησης στο δημόσιο τομέα ομάδες εγγεγραμμένων ανέργων με ομοειδή χαρακτηριστικά. Τέτοια θα μπορούν να είναι ο τομέας της προηγούμενης απασχόλησης των ανέργων, η επαγγελματική τους κατάρτιση, οι τίτλοι σπουδών, η ηλικιακή ομάδα κ.ά.. Έμφαση θα δοθεί στις ευπαθείς ομάδες ανέργων και στους μακροχρόνια ανέργους.

Στην ίδια τροπολογία επισημαίνεται ότι εξαιρείται από τις διατάξεις των κεφαλαίων Α', Β' και Γ', του ν.2190/1994 (διαδικασία πρόσληψης μέσω Α.Σ.Ε.Π. κ.λπ.) και το προσωπικό που προσλαμβάνεται σε Δήμους, Περιφέρειες ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες σε εκτέλεση ειδικών προγραμμάτων, που καταρτίζονται από τον ΟΑΕΔ.

Με άλλη διάταξη, δίνεται παράταση για τέσσερις ακόμα μήνες, δηλαδή έως 31 Ιουλίου 2017, η προθεσμία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων δόσεων, των δικαιούχων του τέως Ο.Ε.Κ., που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ.

Αναφορικά με τις ημέρες εργασίας που μπορούν να προσμετρώνται στον ΟΑΕΔ επισημαίνεται ότι καλύπτει όλους εκείνους τους εγγεγραμμένους ανέργους, οι οποίοι λόγω κάποιας σύντομης εργασίας τους πχ με πλήρες ή με μειωμένο ωράριο, σε αγροτική εργασία ή απλώς με "Εργόσημο", έχαναν μέχρι σήμερα τους προηγούμενους μήνες ανεργίας τους. Προϋπόθεση για την εφαρμογή της διάταξης είναι ο υπολογισμός του εξατομικευμένου για κάθε άνεργο προηγούμενου δωδεκαμήνου να εκκινείται από ημερομηνία κατά την οποία ήταν άνεργος και να καταλήγει επίσης σε ημερομηνία κατά την οποία είναι άνεργος.

Πηγή : dikaiologitika.gr

2017 03 17 koinonikos tourismos

Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)  οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού...


Γενικά    Read more...

2017 03 20 koinofelis ergasia

Στη τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την ανάρτηση των οριστικών πινάκων για τις 24.451 θέσεις κοινωφελούς εργασίας πλήρους απασχόλησης στους 274 δήμους της χώρας.


Για άνεργους    Read more...

2017 03 07 kea

Αλλαγή έχει επέλθει στον ορισμό της μονογονεϊκότητας για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου  Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Για άνεργους    Read more...

2017 03 06 ypoxreotika pos

Το περιεχόμενο Κοινής Υπουργικής Απόφασης - που αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των ημερών - με τη λίστα των επαγγελμάτων που θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά μηχανήματα POS και να αποδέχονται συναλλαγές με πλαστικό χρήμα από τους πελάτες τους δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής».


Γενικά    Read more...

Επικοινωνούμε εμείς μαζί σας για προγράμματα που ίσως σας ενδιαφέρουν


Υποχρεωτικό!

Ελέγξτε την ορθότητα του email

Ελέγξτε την ορθότητα του τηλεφώνου

Υποχρεωτικό!

Invalid Input