4 πακέτα για 8.591 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις στην Υγεία

2016 10 13 nosileftes

Μπαράζ προσλήψεων στην Υγεία αναμένεται το επόμενο διάστημα. Μέσα στους επόμενους μήνες δρομολούνται 8.591 προσλήψεις για μόνιμο και εποχικό προσωπικό σε νοσοκομεία, εποπτευόμενους φορείς του υπουργείου Υγεία και Μονάδες Υγείας.

Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε δημοσίευσε την κατανομή των 691 μόνιμων θέσεων που θα καλυφθούν από τις λίστες επιτυχόντων των προκηρύξεων 4Κ/2015 και 5Κ/2015. Ειδικότερα θα διατεθούν 38 επιλαχόντες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και 93 επιλαχόντες Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης από την Προκήρυξη 4Κ/2015 και 320 επιλαχόντες Τεχνολογικής και 240 επιλαχόντες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Προκήρυξη 5Κ/2015. Δειτε εδω πως κατανέμονται οι θέσεις.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων θα ανακοινωθεί και η β’ προκήρυξη για 847 μόνιμους νοσηλευτες και παραϊατρικούς με νέο διαγωνισμό.

Παράλληλα πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 4.000 προσλήψεις 12μηνης διάρκειας στα δημόσια νοσοκομεία, στις υγειονομικές δομές και τους εποπτευόμενους οργανισμούς από το υπουργείο Υγείας.

Τέλος, 240 τοπικές Μονάδες Υγείας θα ενισχυθούν με 3.053 νέους γιατρούς (γενικούς, παθολόγους , παιδίατρους) και νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς και επισκέπτες υγείας. Θα προσφέρουν ολιστική φροντίδα, με έμφαση στην πρόληψη και την αγωγή υγείας σε συγκεκριμένο πληθυσμό, που θα ανέρχεται γύρω στις 10.000.Στο σύστημα, πέρα από τις νέες προσλήψεις, οι οποίες θα είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, αρχικά για τρία χρόνια και τις εσωτερικές μετακινήσεις, όπου κρίνεται αναγκαίο, θα ενταχθούν και οι γιατροί του ΠΕΔΥ.

Οι παραπάνω προσλήψεις στην Υγεία αποτελούν μεν επιδίωξη  της Κυβέρνησης ,ωστόσο πάντα σε ότι αφορά διορισμούς στο δημόσιο υπάρχουν τα τελευταία χρόνια και ανυπέρβλητες δυσκολίες, οικονομικές και μνημονιακές. Ειδικότερα οι μνημονιακές αφορούν την υποχρέωση  προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στο δημόσιο με βάση τον κανόνα  που για του χρόνου έχει οριστεί στη  1 πρόσληψη  ανά 4 συνταξιοδοτήσεις και περιορισμό του αριθμού των συμβασιούχων , ενώ από την άλλη υπάρχουν και οι διεκδικήσεις διορισμών  από άλλα Υπουργεία  π.χ Παιδείας,Οικονομικών κλπ  σε εκπαιδευτικούς η. στον φοροελεγκτικό μηχανισμό.

Πηγή : e-dimosio.gr

 

2017 03 17 koinonikos tourismos

Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)  οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού...


Γενικά    Read more...

2017 03 20 koinofelis ergasia

Στη τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την ανάρτηση των οριστικών πινάκων για τις 24.451 θέσεις κοινωφελούς εργασίας πλήρους απασχόλησης στους 274 δήμους της χώρας.


Για άνεργους    Read more...

2017 03 07 kea

Αλλαγή έχει επέλθει στον ορισμό της μονογονεϊκότητας για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου  Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Για άνεργους    Read more...

2017 03 06 ypoxreotika pos

Το περιεχόμενο Κοινής Υπουργικής Απόφασης - που αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των ημερών - με τη λίστα των επαγγελμάτων που θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά μηχανήματα POS και να αποδέχονται συναλλαγές με πλαστικό χρήμα από τους πελάτες τους δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής».


Γενικά    Read more...

Επικοινωνούμε εμείς μαζί σας για προγράμματα που ίσως σας ενδιαφέρουν


Υποχρεωτικό!

Ελέγξτε την ορθότητα του email

Ελέγξτε την ορθότητα του τηλεφώνου

Υποχρεωτικό!

Invalid Input