Νέο πρόγραμμα Voucher 29-64 ετών: Μετά τις 20 Οκτωβρίου οι αιτήσεις

2016 10 10 29ews64 aitiseis

Μετά τις 20 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα voucher 29 – 64 ετών.

Από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, έγινε γνωστό ότι το έντυπο της αίτησης είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και χρειάζεται προσοχή, στη σύνταξή του από τους ενδιαφερόμενους.

Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία διαβούλευσης ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου, αλλά η υποβολή αιτήσεων δεν αναμένεται νωρίτερα από τις 20 Οκτωβρίου.

Όπως είναι γνωστό από το προσχέδιο του προγράμματος, αναμένεται να προκύψουν έως 23.000 ωφελούμενοι – άνεργοι, ηλικίας 29 – 64 ετών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε θεωρητική άσκηση και πρακτική κατάρτιση στις επιχειρήσεις που θα δηλώσουν συμμετοχή από τους ακόλουθους κλάδους: Εμπόριο, logistics, έργα υποδομής, τεχνικά επαγγέλματα, τουρισμός, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, περιβάλλον – διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, τρόφιμα – ποτά, ενέργεια, βιομηχανία και αγροτικός τομέας.

Προβλέπεται η χορήγηση εκπαιδευτικού επιδόματος ύψους 2.600 ευρώ. Το επίδομα θεωρητικής κατάρτισης ανέρχεται στα 600 ευρώ και το επίδομα πρακτικής άσκησης στα 2.000 ευρώ. Επίσης, θα χορηγείται επιταγή κατάρτισης που θα κυμαίνεται από 1.155 έως 1.355 ευρώ.

Το πρόγραμμα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και να έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Πηγή : dikaiologitika.gr

2017 03 17 koinonikos tourismos

Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)  οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού...


Γενικά    Read more...

2017 03 20 koinofelis ergasia

Στη τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την ανάρτηση των οριστικών πινάκων για τις 24.451 θέσεις κοινωφελούς εργασίας πλήρους απασχόλησης στους 274 δήμους της χώρας.


Για άνεργους    Read more...

2017 03 07 kea

Αλλαγή έχει επέλθει στον ορισμό της μονογονεϊκότητας για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου  Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Για άνεργους    Read more...

2017 03 06 ypoxreotika pos

Το περιεχόμενο Κοινής Υπουργικής Απόφασης - που αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των ημερών - με τη λίστα των επαγγελμάτων που θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά μηχανήματα POS και να αποδέχονται συναλλαγές με πλαστικό χρήμα από τους πελάτες τους δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής».


Γενικά    Read more...

Επικοινωνούμε εμείς μαζί σας για προγράμματα που ίσως σας ενδιαφέρουν

Υποχρεωτικό!
Ελέγξτε την ορθότητα του email
Ελέγξτε την ορθότητα του τηλεφώνου
Υποχρεωτικό!
Invalid Input