Προσλήψεις ανέργων με επιδότηση 360 ευρώ στις επιχειρήσεις

2016 09 05 proslipseis ergazom

Προσλήψεις ανέργων με επιδότηση 360 ευρώ στις επιχειρήσεις, μείωση του προστίμου για την ανασφάλιστη εργασίας στα 3.500 ευρώ, και τεκμαρτό σύστημα εισφορών (ανάλογο των οικοδομικών ενσήμων) προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Το τεκμαρτό σύστημα εισφορών (διάταξη που προβλέπεται στο ν. 4387/16) θα υποχρεώσει εκατοντάδες χιλιάδες μικρές αλλά και μεσαίες επιχειρήσεις στην καταβολή εισφορών για ένα μίνιμουμ αριθμό εργαζομένων, είτε τους απασχολούν είτε όχι! Σήμερα πολλές δηλώνουν 1 ή 2 εργαζόμενους, αλλά απασχολούν άλλους 3 που είναι ανασφάλιστοι. Με το τεκμαρτό σύστημα, θα πληρώνουν «ταρίφας ενσήμων» για 4 εργαζόμενους, ακόμη και αν απασχολούν λιγότερους.

Το πρόγραμμα επιδότησης της εργασίας θα αφορά πιλοτικά 10.000 ανέργους ηλικίας 29 ως 66 ετών και αναμένεται να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο. Οι επιχειρήσεις θα λαμβάνουν τα 360 ευρώ του επιδόματος με τη δέσμευση να συμπληρώνουν οι ίδιοι το υπόλοιπο μέρος του μισθού , ως τα 586 ευρώ τουλάχιστον. Οι φορείς της αγοράς (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, Επιμελητήρια) στους οποίους παρουσίασε τις σχετικές προτάσεις χθες ο κ. Κατρούγκαλος δεν ήταν αρνητικοί, με εξαίρεση τις τεκμαρτές εισφορές.

Πηγή : e-dimosio.gr

 

2017 03 17 koinonikos tourismos

Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)  οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού...


Γενικά    Read more...

2017 03 20 koinofelis ergasia

Στη τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την ανάρτηση των οριστικών πινάκων για τις 24.451 θέσεις κοινωφελούς εργασίας πλήρους απασχόλησης στους 274 δήμους της χώρας.


Για άνεργους    Read more...

2017 03 07 kea

Αλλαγή έχει επέλθει στον ορισμό της μονογονεϊκότητας για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου  Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Για άνεργους    Read more...

2017 03 06 ypoxreotika pos

Το περιεχόμενο Κοινής Υπουργικής Απόφασης - που αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των ημερών - με τη λίστα των επαγγελμάτων που θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά μηχανήματα POS και να αποδέχονται συναλλαγές με πλαστικό χρήμα από τους πελάτες τους δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής».


Γενικά    Read more...

Επικοινωνούμε εμείς μαζί σας για προγράμματα που ίσως σας ενδιαφέρουν

Υποχρεωτικό!
Ελέγξτε την ορθότητα του email
Ελέγξτε την ορθότητα του τηλεφώνου
Υποχρεωτικό!
Invalid Input