Έρχονται 996 μόνιμες προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

2016 6 22 monimes proslipseis

Tην πρόσληψη 495 νέων οδηγών και 201 τεχνιτών στην ΟΣΥ και 130 οδηγών και 170 τεχνιτών στην ΣΤΑΣΥ, προανείγγειλε από την Βουλή ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζη.

Οι συγκεκριμένες προσλήψεις είχαν ανακοινωθεί και στο παρελθον και μάλιστα ειχαν εγκριθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Ωστόσο η έκδοση των προκηρύξεων δεν προχώρησε ποτέ.

Η ανάγκη για νέο μόνιμο προσωπικό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι ζωτικής πια σημασίας για την ομαλή λειτουργια των υπηρεσιών και της εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού.

Παράλληλα, ο υπουργός κατέθεσε στοιχεία υποστηρίζοντας ότι αποτελούν ισχυρές ενδείξεις για «πάρτι» υπεξαίρεσης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ μέσω του μη ελέγχου πώλησης εισιτηρίων.

Υποστήριξε ότι η ζημιά εκτιμάται σε:

– 30 εκατ. ευρώ διαφυγόντα έσοδα από υπεξαιρέσεις σε ΣΤΑΣΥ

– 20 εκατ. ευρώ διαφυγόντα κέρδη χαρίστηκαν στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ

– 18 εκατ. ευρώ από την προεκλογική τιμολογιακή της ΝΔ

– 4,3 εκατ. ευρώ από πλασματικές υπερωρίες στην ΟΣΥ

Κατέθεσε μάλιστα 14 φωτογραφίες από αποθήκες της ΣΤΑΣΥ που δείχνουν ότι ο ακριβής αριθμός πωλήσεων εισιτηρίων δεν γινόταν με σύγχρονο σύστημα μηχανογράφησης αλλά με… ζυγαριά. Τα επιστρεφόμενα εισιτήρια τσουβαλιάζονταν και ζυγίζονταν και με τον τρόπο αυτό υπολογίζονταν ο «ακριβής» αριθμός τους.

«Οι αποθήκες των εταιρειών στερούνται σύγχρονων συστημάτων logistics και μηχανογραφημένου συστήματος διακίνησης των προϊόντων κομίστρου με σκοπό να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία καταμέτρηση εισιτηρίων και πολλές φορές ο ΟΑΣΑ αποδεχόταν επιστροφή προϊόντων κομίστρου (ρολά από το Μετρό) από τους φορείς του μετρημένα σε κιλά» είπε ο κ. Σπίρτζης.

Πηγή : e-dimosio.gr

2017 03 17 koinonikos tourismos

Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)  οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού...


Γενικά    Read more...

2017 03 20 koinofelis ergasia

Στη τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την ανάρτηση των οριστικών πινάκων για τις 24.451 θέσεις κοινωφελούς εργασίας πλήρους απασχόλησης στους 274 δήμους της χώρας.


Για άνεργους    Read more...

2017 03 07 kea

Αλλαγή έχει επέλθει στον ορισμό της μονογονεϊκότητας για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου  Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Για άνεργους    Read more...

2017 03 06 ypoxreotika pos

Το περιεχόμενο Κοινής Υπουργικής Απόφασης - που αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των ημερών - με τη λίστα των επαγγελμάτων που θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά μηχανήματα POS και να αποδέχονται συναλλαγές με πλαστικό χρήμα από τους πελάτες τους δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής».


Γενικά    Read more...

Επικοινωνούμε εμείς μαζί σας για προγράμματα που ίσως σας ενδιαφέρουν

Υποχρεωτικό!
Ελέγξτε την ορθότητα του email
Ελέγξτε την ορθότητα του τηλεφώνου
Υποχρεωτικό!
Invalid Input