Τα κριτήρια και η μοριοδότηση στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σε δήμους

2016 5 13 koinofeli ergasia

Άμεσα μπαίνει σε εφαρμογή το νεο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους. Οι τρεις βασικοί άξονες του κοινωφελούς προγράμματος 8μηνης διάρκειας, πάνω στους οποίους θα πρέπει να κινούνται οι αιτήσεις των δήμων για εργαζομένους, είναι τα διακριτά έργα και οι μετρήσιμες παρεμβάσεις, δηλαδή θα πρέπει να γίνεται μια ακριβής καταγραφή των αναγκών, των χώρων, αλλά και του αριθμού των εργαζομένων που θα χρειαστούν, ο απολογισμός και η αξιολόγηση του τελικού έργου.

Οι προσληφθέντες αναμένεται να απασχοληθούν σε έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης, κτιριακές υποδομές δήμων, πάρκα, δημοτικές βιβλιοθήκες, έργα περιβάλλοντος και ενίσχυση κοινωνικών υπηρεσιών. Όπως διευκρινίστηκε μάλιστα, δεν αποκλείονται ειδικότητες, αλλά θα επιλέγονται ανάλογα τις ανάγκες εκτέλεσης του έργου.

Μέσω του προγράμματος οι προσληφθέντες θα εργάζονται τέσσερις ημέρες και την πέμπτη ημέρα θα έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν ένα ενημερωτικό σεμινάριο εκμάθησης ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και σεμινάριο κατάρτισης σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αν δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε αυτά τα εκπαιδευτικά προγράμματα τότε θα εργάζονται και την πέμπτη ημέρα.

Τα κριτήρια και η μοριοδότηση

Η μοριοδότηση των εργαζομένων θα γίνεται με βάση τους μήνες ανεργίας (από 60 μήνες και πάνω), την εντοπιότητα, την οικογενειακή κατάσταση τους, αν εργάζεται ο/η σύζυγος, οικονομικά κριτήρια, η ηλικία, αν είναι ΑΜΕΑ. Οι εργαζόμενοι θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα.

Στην συνεδρίαση διατυπώθηκαν διαμαρτυρίες και ενστάσεις σχετικά με την επιλογή των δήμων που μπήκαν στην πρώτη και δεύτερη φάση του προγράμματος. Ωστόσο, η κ. Αντωνοπούλου υπογράμμισε ότι το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα αποτελεί ένα πείραμα. «Η υποστήριξη των ανέργων γίνεται όταν υπάρχουν δουλειές» σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.

Πήγη : e-dimosio.gr

2017 03 17 koinonikos tourismos

Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)  οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού...


Γενικά    Read more...

2017 03 20 koinofelis ergasia

Στη τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την ανάρτηση των οριστικών πινάκων για τις 24.451 θέσεις κοινωφελούς εργασίας πλήρους απασχόλησης στους 274 δήμους της χώρας.


Για άνεργους    Read more...

2017 03 07 kea

Αλλαγή έχει επέλθει στον ορισμό της μονογονεϊκότητας για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου  Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Για άνεργους    Read more...

2017 03 06 ypoxreotika pos

Το περιεχόμενο Κοινής Υπουργικής Απόφασης - που αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των ημερών - με τη λίστα των επαγγελμάτων που θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά μηχανήματα POS και να αποδέχονται συναλλαγές με πλαστικό χρήμα από τους πελάτες τους δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής».


Γενικά    Read more...

Επικοινωνούμε εμείς μαζί σας για προγράμματα που ίσως σας ενδιαφέρουν

Υποχρεωτικό!
Ελέγξτε την ορθότητα του email
Ελέγξτε την ορθότητα του τηλεφώνου
Υποχρεωτικό!
Invalid Input