Επίδομα μετεγκατάστασης 200 ευρώ σε ανέργους για να εργαστούν σε άλλη πόλη

2016 3 31 epid anerg Maria Karamesini

Στα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας αναφέρθηκε η διοικήτρια του οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, στην ΕΡΤ ενημερώνοντας ότι άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει πρόγραμμα για την πρόσληψη 5.000 ανέργων σε κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων.

Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε ότι πρόκειται για πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 8μηνης διάρκειας ανακοίνωσε η διευθύντρια του ΟΑΕΔ όπου θα παρέχεται και επίδομα μετεγκατάστασης 200 ευρώ σε όσους ανέργους χρειαστεί να εγκατασταθούν σε άλλη πόλη από την οποία διαμένουν.

Επιπλέον υπάρχει ανοικτό πρόγραμμα για μακροχρόνια ανέργους άνω των 50 ετών όπου θα γίνει πρόσληψη 15.000 ανέργων. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι το πρόγραμμα αυτό θα παραμείνει μόνιμα ανοικτό σε περίπτωση, που υπάρχει περαιτέρω ζήτηση από τις εταιρείες.

Η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα αυξάνεται διαρκώς με βάση τα στοιχεία δήλωσε η κ. Καραμεσίνη σημειώνοντας ότι έχουν αυξηθεί κατά 117.000 καθαρά, οι θέσεις απασχόλησης συνολικά στην οικονομία, κυρίως στους τομείς του λιανικού εμπορίου, της μεταποίησης, του ηλεκτρισμού και της παροχής ύδατος, καθώς και επιστημονικές δραστηριότητας, καταλύματα και εστίαση. Ωστόσο σημείωσε ότι οι θέσεις αυτές είναι κυρίως μερικής απασχόλησης.

Πηγή : e-dimosio.gr

2017 03 17 koinonikos tourismos

Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)  οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού...


Γενικά    Read more...

2017 03 20 koinofelis ergasia

Στη τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την ανάρτηση των οριστικών πινάκων για τις 24.451 θέσεις κοινωφελούς εργασίας πλήρους απασχόλησης στους 274 δήμους της χώρας.


Για άνεργους    Read more...

2017 03 07 kea

Αλλαγή έχει επέλθει στον ορισμό της μονογονεϊκότητας για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου  Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Για άνεργους    Read more...

2017 03 06 ypoxreotika pos

Το περιεχόμενο Κοινής Υπουργικής Απόφασης - που αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των ημερών - με τη λίστα των επαγγελμάτων που θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά μηχανήματα POS και να αποδέχονται συναλλαγές με πλαστικό χρήμα από τους πελάτες τους δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής».


Γενικά    Read more...

Επικοινωνούμε εμείς μαζί σας για προγράμματα που ίσως σας ενδιαφέρουν

Υποχρεωτικό!
Ελέγξτε την ορθότητα του email
Ελέγξτε την ορθότητα του τηλεφώνου
Υποχρεωτικό!
Invalid Input