Αντωνοπούλου: Η Κοινωφελής Εργασία είναι για τη στήριξη ανέργων και όχι Δήμων

2016 03 23 programmata koinofelous xarakthra

Τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας συγχρηματοδοτούνται από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και εθνικούς πόρους, οι οποίοι προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την υποστήριξη των ανέργων στην προσπάθειά για επανένταξή τους στην αγορά εργασίας και όχι για την κάλυψη των αναγκών των Δήμων.

Η τοποθέτηση αυτή προέρχεται από την ίδια την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, κ. Ράνια Αντωνοπούλου, τονίζοντας ότι «η νέα γενιά προγραμμάτων αποσκοπεί στην υποστήριξη του ανέργου για επαναφορά του στον χώρο της εργασίας, συνδυάζοντας την αναβάθμιση του γνωστικού επιπέδου του ανέργου με την προσφορά μιας θέσης εργασίας, για 8 μήνες, σε μετρήσιμα κοινωφελή έργα για την τοπική κοινωνία».

Με τον τρόπο αυτό, θέλησε η κ. Αντωνοπούλου να εκφράσει την αντίθεσή της, στην πρόταση της ΚΕΔΕ, όπως αυτή καταγράφηκε στην τελευταία συνεδρίαση, για κατανομή των μισών θέσεων που προβλέπονται για τους 17 Δήμους, κατά προτεραιότητα σε νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους της χώρας προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους. Η κα Αντωνοπούλου ξεκαθάρισε ότι τα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας συγχρηματοδοτούνται από πόρους του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και εθνικούς πόρους, οι οποίοι προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για την υποστήριξη των ανέργων.

«Η κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των Δήμων είναι αποκλειστική ευθύνη των ΟΤΑ και του υπουργείου Εσωτερικών. Πρέπει να γίνει κατανοητό», επισημαίνει η κα Αντωνοπούλου και σημειώνει «ότι η λανθασμένη πρακτική του παρελθόντος σύμφωνα με την οποία τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας εξυπηρετούσαν τις λειτουργικές ανάγκες των Δήμων, όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τον άνεργο αλλά δεν συνάδει και με τις οδηγίες της Επιτροπής Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πηγή: dikaiologitika.gr

2017 03 17 koinonikos tourismos

Αναρτήθηκαν σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, στην διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr)  οι προσωρινοί πίνακες Δικαιούχων και Παρόχων Τουριστικών Καταλυμάτων και Αποκλειομένων στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού...


Γενικά    Read more...

2017 03 20 koinofelis ergasia

Στη τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την ανάρτηση των οριστικών πινάκων για τις 24.451 θέσεις κοινωφελούς εργασίας πλήρους απασχόλησης στους 274 δήμους της χώρας.


Για άνεργους    Read more...

2017 03 07 kea

Αλλαγή έχει επέλθει στον ορισμό της μονογονεϊκότητας για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου  Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Για άνεργους    Read more...

2017 03 06 ypoxreotika pos

Το περιεχόμενο Κοινής Υπουργικής Απόφασης - που αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των ημερών - με τη λίστα των επαγγελμάτων που θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου να εγκαταστήσουν υποχρεωτικά μηχανήματα POS και να αποδέχονται συναλλαγές με πλαστικό χρήμα από τους πελάτες τους δημοσίευσε το «Έθνος της Κυριακής».


Γενικά    Read more...

Επικοινωνούμε εμείς μαζί σας για προγράμματα που ίσως σας ενδιαφέρουν


Υποχρεωτικό!

Ελέγξτε την ορθότητα του email

Ελέγξτε την ορθότητα του τηλεφώνου

Υποχρεωτικό!

Invalid Input